Betonfliser til haven og til indkørsel

Betonfliser og hvaefliserSkal du bruge betonfliser til en gangsti rundt om huset, til haven - heraf navnet havefliser - eller til en indkørsel, så skal du orientere sig grundigt, for at sikre, at du finder den rette flise som du synes godt om, og som passer i stil med resten af huset. Der findes et meget stort udvalg af fliser. En ting mange ikke tænker på er, at det er vigtigt at fliserne er nemme at gøre rene og at fliserne skal holde i rigtigt mange år. 

Når man skal finde fliser, så deles de op i de to kategorier: Fliser til at køre på og fliser til at gå på. I praksis kan man godt anvende fliser til at køre på, på steder hvor man kun skal gå, men fliser til at køre på er tykkere og derfor dyrere end fliser til at gå på. Man må dog aldrig benytte sig af den omvendte metode, nemlig at bruge fliser til at gå på, på steder hvor man skal køre. Fliser til at gå på er alt for tynde og slet ikke stærke og robuste nok til at holde til at man kører på dem.

Er man i tvivl om, om den flise man står med skal bruges til at køre på eller til at gå på, kan man spørge en anlægsgartner, som bl.a. Wagner Havedesign, eller se anvendelsesmulighed for havefliser fra FC Beton her.

Der findes som sagt mange forskellige former for fliser. Nogle flisemodeller er aflange og nogle er kvadratiske. Om fliser er aflange eller kvadratiske er smag og behag, da fliserne er lige gode. Men jo større en flise er, jo færre fuger kommer der, og jo mindre ukrudt kan der komme. Man kan også blande aflange og kvadratiske fliser på en belægning, hvilket kan give en have og en indkørsel der skiller sig ud fra mængden.

Udvalget af fliser er stort, så det er vigtigt at tænke på, om de skal være robuste eller ej, og hvor nemme fliserne er at holde rene og hvor længe fliserne holder. Derefter er det bare at vælge efter smag.  Læs guide til Havefliser her

Her kan du læse gode råd om fjernelse af ukrudt mellem havefliserne. Er der kommet alger, flisepest eller mos på fliserne er der flere forskellige måder hvorpå du kan komme af med dem igen. Du kan eksempelvis lære mere på et af følgende kurser, du kan gå i gang med manuelt arbejde eller du kan hyre professionelle til at udføre en algebehandling og fliserens, som vi også skriver om på siden om belægningssten.